Det er ikke forbeholdt Garfield at elske lasagne… For hvem elsker ikke lasagne? Jeg gør, med god hjemmelavet mornay sauce og masser af ost.

Oksekøds lasagne

Brandvarm, cremet og smagfuld lasagne.

Lasagne tager tid at lave – hvis den skal være rigtig god. Men en hjemmelavet lasagne med friske grøntsager, god ost og læssevis af kærlighed. Slår et hver færdig produkt til en hver tid. I stedet for at tænke at det tager lang tid at lave nu, så se det som en investering – i let aftensmad en to til tre dage mere. Vi laver nemlig altid en stor portion, det er der ikke så meget mere arbejde i. Så bliver resterne frosset ned i portionsstørrelser, til en dag hvor man bare ikke gider så meget er de nemme at tage op af fryseren og varme op.

Til to personer + rester til en to til tre dage mere.

Kødsauce

[checklist]

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 snack peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 knsp stødt chilli
  • 1 knsp senepspulver
  • salt og peber
  • en sjat rødvin

[/checklist]

Mornay sauce

[checklist]

  • 25 g smør
  • 25 g mel
  • mælk
  • Salt, peber og muskat
  • 250 g ost – hvad du foretrækker, parmesan, cheddar, mozarella eller en blandig.

[/checklist]

Derudover

[checklist]

  • Lasagneplader
  • En bøfmozarella

[/checklist]

Start med at lave kødsovsen – den skal nemlig have lov til at stå og simre i en halv times tid. Hak løgene fint og steg det af sammen med krydderierne. Herefter tilsættes kødet og brun det af. Hak gulerødder og peber og tilsæt det. Hæld tomater, rødvin og evt. en sjat vand. Læg låg på, og lad det simre en halv times tid.

Når kødsovsen er ved at have simret længe nok, er det tid til at gå igang med mornay saucen.

Smelt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt melen og lad det stege lidt af – tager den dårlige smag af mel. Tilsæt så mælk lidt efter lidt – en helt almindelig opbagning. Når du synes konsistensen er ved at være fin – gerne lidt for tynd – krydres den og til sidst kommes osten i, lidt ad gangen lad den smelte for hver gang. Tag saucen af – og begynd at samle lasagnen i et fad.

Kom lidt af kødet i, sammen med lidt sauce og derefter lasagneplader – fortsæt på den måde indtil der ikke er mere kød. Sørg for at gemme nok af mornay saucen til at dække overfladen. Top af med bøfmozarella revet i stykker og eventuelt dryp af pesto.

Bages i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Spis den med en grøn salat, og måske lidt godt brød til – og ikke at forglemme godt selskab. Det er som om at mad, der spises et selskab med gode mennesker det smager altså bare bedre. Hvis du læser opskriften nu her, sådan ret meget udenfor sæson for noget som helst spændende salat – det vil sige i slutningen af marts. Så kan det altså også klart anbefales at servere en kålsalat, eller en coleslaw til – noget hvor der er lidt bid og lidt friskhed. For en rigtig god lasagne – den kan sagtens blive en lidt fed og meget fyldig fornøjelse. Så synes jeg ihvertfald personligt, at det er lækkert med noget friskt til.

Aftensmad opskrifter:

Er du også nogen gange på bar bund når det kommer til hvad du skal lave til aften? Du søger desperat rundt på nettet 5 minutter i fyraften efter aftensmads opskrifter – i håbet om at finde et eller andet der kan blive godkendt derhjemme. Jeg håber selvfølgelig du har fundet noget brugbart her på siden, ellers kan jeg anbefale dig at tage et kig inde på Food Fan. Der er nogle virkelig lækre sager derinde.

 

Jeg håber det smager.